Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

312 - Δωρεά λειψάνου του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου στην Εκκλησία της Ελλάδος

Δωρεά λειψάνου του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου στην Εκκλησία της Ελλάδος http://leipsanothiki.blogspot.be/
Ex oss(ibus) S. Anastasii = Εκ των οστέων του Αγίου Αναστασίου.


Στα χέρια της αντιπροσωπείας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται από τις 22 Μαρτίου 2014, τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Αναστασίου του Πέρση που δώρισε στην Εκκλησία της Ελλάδος, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Σε μια λιτή τελετή, σε πνεύμα αδελφικής αγάπης και αλληλοσεβασμού, πραγματοποιήθηκε η παράδοση αποτμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου από τον ηγούμενο της Αδελφότητας των Σιστερσιανών Μοναχών του Αββαείου των Τριών Πηγών και της Μονής των Αγίων Βικεντίου και Αναστασίου Ρώμης, π.Ζακ Μπριέρ στον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

Διαβάστε περισσότερα:



Δωρεά λειψάνου του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου στην Εκκλησία της Ελλάδος http://leipsanothiki.blogspot.be/

 
Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Τριών Πηγών, εκεί όπου κατά την παράδοση φονεύθηκε ο Απόστολος Παύλος, ο ηγούμενος της Αδελφότητας των Σιστερσιανών Μοναχών του Αββαείου των Τριών Πηγών και της Μονής των Αγίων Βικεντίου και Αναστασίου Ρώμης π. Ζακ Μπριέρ παρέδωσε στον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το τμήμα του ιερού λειψάνου προκαλώντας συγκίνηση στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Ο επίσκοπος κ. Αγαθάγγελος μετέφερε στην Ρωμαιοκαθολική αδελφότητα τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και δώρισε στη Μονή ένα Ευαγγέλιο και μια εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Πηγές: Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων AMEN και Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΔΟΓΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...